“Talent Oaser i Danmark, er talent udviklingssteder for lokalsamfundets unge og borgere, og et sted der tiltrækker rejsende og talenter fra andre steder i Danmark og fra udlandet. Talent Oasen skal udgøre et element der skaber et samlingspunkt for lokalsamfundet, med slutmål om at udvikle, tiltrække og fastholde talenter.”

Kreativitet

Der er nok en god grund til at LEGO klodser finder plads i de fleste hjem verden over. De er et værktøj der stimulerer kreativitet – stimulerer evnen til at gøre fantasi til virkelighed.

"Hver eneste person på jorden ejer i gennemsnit 86 LEGO klodser" er blandt de ti fascinerende fakta om LEGO, som du kan læse om på engelsk ved klik på billedet.

Fra fantasi til virkelighed

Når man mangler vand, og man har lært der findes vand i luften, så inspirerer det til fantasi. Fantasi om at tage vand ud af luften.

I Afrika stimulerede fantasi og viden kreativitet og der blev skabt denne konstruktion, der siges at kunne producere 100 liter rent drikkevand per dag.

Dette er blot én af mange tusinde grønne fantasier der er blevet til idé, og fra idé er blevet til projekt og derefter til virkelighed.

"Kan man få rent drikkevand ud af luften?". Det lyder som fantasi, men fantasi er gjort til virkelighed. Klik på linket for at se videoen.

Talent Oaser  – Fantasi eller virkelighed

Er Talent Oaser fantasi eller virkelighed? Selvfølgelig er de virkelighed. Der findes jo “Talent Oaser” mange steder, men de hedder måske noget andet.
 
Tanken er slet ikke ny. En bedstefar eller en far eller mor der har et værksted og har viden om træ er et talent værksted. Et køkken er et talent værksted. Lidt grundviden og fantasien sætter (især) børn og unges kreativitet i højere gear.
 

 

Talent Oase idé-modellen

Udformning af en Talent Oase er op til det enkelte lokalsamfund. Vi har defineret en opstarts idé model, der sigter mod at skabe en hurtig og simpel økonomisk bæredygtig forretning. Man kan ønske luksus høj pris, eller lav-pris. Det følgende er en lav-pris model velegnet til landdistrikter med tomme bygninger.

1. Man skal have et egnet stort hus eller en ejendom (Leje eller eje). Det må gerne trænge til istandsætning.

2. Man indretteer det spartansk til billig feriegæst udlejning efter en speciel model som et kombineret “kort- og langtids vandrerhjem”, gerne med plads til telte. Der skal være god internet, og helst et stort fælleslokale, hvor der er en skærm og kan afholdes kurser. (Der kan evt. indrettes Café)

Et værelse dedikeres til et “Workaway Manager par”, som vil få gratis kost og logi, men ikke løn.

3. Herefter anvendes WorkAway.info til at søge efter værtspar, og Airbnb og andre til at reklamere og søge efter besøgende.

Nu har man skabt en økonomisk simpel basis forretning. Man får lejeindtægter – og betaler husleje, forbrug og drift. Om det kan gøres rentabelt fra første måned, afhænger naturligvis af mange ting.

Som næste trin indrettes en simpel “Genbrugs Fabrik”. Idé-modellen er værtsparret, efter forud definerede opskrifter, starter med en at lave møbler og anden indretning af plastik flasker og andre genbrugsmaterialer. Når de første ting er lavet, afholder man et “Genbrugs kursus” og inviterer lokal- og nærsamfund til en “Genbrugs Talent Aften”.

Herfra bliver udviklingen af Talent Oasen en dynamisk process.

Ét af de helt centrale punkter i konceptet er “Langtids vandrerhjemmet”. Formålet er at skabe en billig mulighed for at unge talenter kan komme og bo i en måned eller to, og i den periode både medvirke i at udvikle Talent Oasen – og medvirke i at skabe ungt liv i lokalsamfundet. Den type rejsende der tiltrækkes af den slags tilbud, er typisk “Digitale Nomader”, kunstnere, musikere, m.fl., men der er også en del rejsende med håndværk, især i grønne og bæredygtige løsninger.

Investering

Private kan investere i Talent Oases ApS med pensionsopsparing, skattefrit.

Læs mere om Investerings muligheder her

Top
Translate »