Jeg er født og opvokset på Ringivegaard mellem Billund og Jelling. Billedet er et luftfoto fra ca. 1950

Jeg er landmandssøn, født og opvokset på en gaard mellem Billund og Jelling i Danmark. Jeg elsker natur, eventyr, selskab, fællesskab, smil – og konstruktiv snak om politik, klima, økonomi og om hvordan vi lokalt og globalt kan skabe en bedre verden.

Jeg arbejdede som tjener mange steder, og kom i tjenerlære på Hotel LEGOLAND i Billund.

I mine unge år var jeg altid “landmandssøn”, men blev tjener og soldat.

Som soldat blev jeg uddannet som sergent og ambulancegruppefører. Jeg var udsendt som fredsbevarende FN soldat.

Min militære ambulancegruppefører uddannelse fik jeg i årene 1989-1990. Jeg meldte mig som frivillig til fredsbevarende FN mission i Kroatien i 1992.

Jeg studerede på IBA i Kolding. jeg var i erhvervspraktik 3 måneder i London og 5 måneder i USA. Billedet er et IBA hold fra 2019 (ikke mig).

Under og efter en international økonomi og marketing uddannelse arbejdede i USA og London. Efter uddannelsen arbejdede jeg i London en som marketing manager i en IT virksomhed, inden jeg vendte tilbage til Danmark og startede fuldtids selvstændig IT og Marketing virksomhed i 1997.

Jeg blev selvstændig med trafik reducerende software. C-Route for SuperOffice softwaren blev senere overtaget af ProInfo. Artiklen er fra 2014.

Mit sind var internationalt, men mit hjerte var i Danmark og på landet. Jeg vendte tilbage fra London’s trafikkaos og stress i 1997, og blev selvstændig på fuld tid i Danmark som 27 årig.

Mit primære virke blev med indenfor intelligent salgs-, marketing- og ruteplanlægnings software. Vi reducerede kørsel og CO2. Vores erhvervskunder fik flere møder pr. dag. De øgede deres salg og produktivitet. Kunderne tjente flere penge fordi de fik flere kundemøder. De sparede tid og penge fordi de kørte mindre. Vi tjente penge fordi vi skabte positiv økonomisk udvikling. Tilsammen var det til gavn for miljøet.

Innovative talenter og arbejdspladser flytter til udlandet. Grøn innovation har vanskelige kår i Danmark. Klik på billedet for at læse referat af mødet med Eva Kjer Hansen.
Efter en aftale med ProInfo i 2014 valgte vi at satse internationalt forretningsmæssigt og mere ambitiøst om grøn omstilling. Men innovative små iværksættere og især software virksomheder havde vanskeligt ved at rejse vækstkapital i Danmark. Mange danske talenter og arbejdspladser var på den baggrund allerede endt i udlandet. Det mødtes jeg med tidligere minister, Eva Kjer Hansen om.
 

På dette tidspunkt forberedte vi at starte GreenDriveThinking som en “Green Economy virksomhed” med en global høj ambition om CO2 reduktion. Referatet af mødet kan læses her.

Politisk møde på Christiansborg med Christian Poll i 2016. Klik på billedet for at læse udtalelse og korrespondance.
Mødet med Eva Kjer Hansen startede nok den livsrejse, der har ført til at jeg i dag har besluttet at søge en karierre i dansk politik.
 
Min passion for at løse globale klimaudfordringer lå i mit GreenDriveThinking projekt, og gør det stadigt. Det er intelligent “community software” til at skabe sammenhold og samkørsel, men det udviklede sig til at blive om at finde “formlen” på at løse “alle samtidens problemer” i både land- og bydistrikternes lokalsamfund. Projektet blev meget politisk om at borgerne “tog skeen i egen hånd”, i stedet for at afvente politikernes ikke altid lige hurtige og vellykkede initiativer.
 
Billedet er fra et møde på Christiansborg i 2016 med Alternativets daværende klima- og trafikordfører, Christian Poll. Korrespondance og hans udtalelse kan læses her, og den samlede politiske præsentation, kan læses her.
Event om løsninger på landdistrikternes transportudfordringer på Billund rådhus i 2016 og med leder for trafikforskning på AAU med deltagelse af politikere, organisationer, trafikselskaber, lokalsamfund m.fl. var én af mine sidste aktiviteter inden starten på min livsrejse.

Mange besøg og events fulgte i lokalsamfund, kommuner og EU og USA. GreenDriveThinking modtog mange støtte tilkendegivelser og begyndte at få omtale og indtægt – en spirende dansk ambitiøs grøn iværksættersucces tegnede sig.

Men skæbnen ville det anderledes. Indsatsen på at finde vækstkapital I USA blev til en lussing. I stedet for vækstkapital, modtog jeg en falsk anklage mod min person. Det skulle ændre mit liv. Forklarende korrespondance kan læses her.

I begyndelsen var jeg naiv, men langsomt lærte jeg at forstå,  at vores økonomiske samfundsmodel, med alle sine gode sider, desværre også har en mørk og hensynsløs bagside.

Jeg ikke blot visuelt så den mørke bagside – jeg blev henvist til at leve og opleve den. Det sendte mig på en hård, men, i politisk  sammenhæng og om livets værdier, en utrolig lærerig livsrejse.

in livsrejse førte mig først til USA, så Canada og derefter til Mexico. Alle steder har jeg arbejdet med lokalsamfund og søgt danske muligheder, samt studeret lokalsamfund, politik og socialforhold.
Min livsrejse førte mig først til USA, så Canada og derefter til Mexico. Alle steder har jeg arbejdet med lokalsamfund og søgt danske muligheder, samt studeret lokalsamfund, politik og socialforhold. Flere steder har jeg medvirket i opstart af forsøgsprojekter. Research og forsøgsprojekter blev udført i sammenhæng med arbejde for Aalborg Universitet.
 
Jeg har besøgt og levet mange eksostiske steder, men uanset hvor eksotisk, så har jeg ikke kunnet fjerne savnet af Danmark. Jeg er blevet mere Dansk af at rejse.
 

 

Min livsrejse lærte mig, at til trods for at hverken system eller vejr er perfekt, så er Danmark alligevel det bedste sted i verden. Det ønsker jeg at medvirke til, at det forbliver ved at skabe dansk talent - og ved at promovere Danmark i verden.

For mig forbliver Danmark det bedste sted i verden, og det vil altid være min identitet, uanset hvor i verden jeg er.

Rejse er godt, for man lærer at sætte pris for de ting man tager for givet.

I et globalt perspektiv, så er det dårlige i Danmark slet ikke så dårligt endda. Vi har god grund til at føle os stolte ved vores flag.

Det skal vi værne om, både som Danskere i Danmark – og som danskere i udlandet.

Livet ude i verden er spændende, lærerigt og sundt for sjælen. Man forstærker sin danske identitet og finder større værdi i alt der er dansk.
Jeg har haft et rigt liv og prøvet mange ting.
 
Jeg føler mig kvalificeret og motiveret til politik, men om jeg kan vinde tillid og opnå en plads i folketinget, det må tiden vise.
 
Jeg vil til stadighed arbejde med at skabe private lokalsamfunds projekter der promoverer bæredygtig omstilling i både Danmark og i udlandet.
 
Jeg er altid åben for supplerende arbejde for danske virksomheder og iværksættere, som jeg kan tilføre værdi med min viden, erfaring og i mit virke i Danmark og i udlandet.
 
Jeg er altid åben for en uforpligtende snak om forretning, politik, bæredygtig omstilling og om nydetid. Kontakt mig gerne direkte på olav(at)olavlangehansen.com, på Skype ID: olav.lange.hansen, på Facebook messenger via min Olav Lange Hansen Facebook profil eller via min LinkedIn Profil.
 
Se også Kontakt siden
Top
Translate »