Læs her, hvordan du kan handle lokalt uden at blive udsat smitte risiko.

Vi er gået i hi derhjemme. Indkøb på nemlig.com eksploderer og folk venter i timer for at købe ind på nettet – og de venter dage for at modtage varer. Det gør de af den simple grund, at de vil undgå den høje Corona virus smittefare, der er ved at gå på indkøb i den lokale dagligvarebutik. Det koster indtægter i en i forvejen hård tid. Men sådan behøver det ikke være.

Med godt naboskab findes der nemlig gode og simple løsninger der både fjerner den høje smitterisiko og samtidigt støtter den lokale købmand. 

Og der bliver også mindre smitterisiko i jeres gade og område generelt. Derfor er disse inspirations vejledninger både for at hjælpe købmanden, hinanden, myndighederne og hele landet – og jer selv hver især, selvfølgelig.

Her er tre idéer med vejledninger:

INDKØBSPULJE OG FASTE INDKØB

Betaling og at holde styr på indkøbslister kan hurtigt blive lidt kompliceret. Så denne idé prøver at gøre det så simpelt som muligt.

1. Lav en uge indkøbsliste for alle de medvirkende, som er det folk minimum skal have. Regn ca. prisen ud.

2. Opret en indkøbspulje med betaling af det 2 x det beløb som de enkelte har på deres faste indkøbsliste. Det betaler alle ind til en frivilligs konto/mobilepay

3. En frivillig tager ind for at hente varer og betale. Købmanden kan eventuelt have sat de fast bestilte varer klar og måske også sætte dem i bilen. Varerne kan være betalt forud, så den frivillige slet ikke behøver komme ind i butikken.

5. Ved hjemkomst kommer folk og afhenter bestilte varer ved den frivilliges bil.

Gadekøbmanden

Snak med jeres lokale købmand, om 

     a) han selv kan komme på besøg i jeres gade med en vogn med de mest almindelige varer eksempelvis hver tredie dag. Det er ikke sikkert, men så…

     b) … om en frivillig, gerne én fra gaden, må komme med en bil eksempelvis hver tredie dag og hente af de mest almindelige varer (plus det folk måtte have bedt om at tage med), og så returnere det ikke solgte efterfølgende, samt selvfølgelig betaling for varerne. 

På denne måde kan I få en lokal frivillig gadekøbmand hver tredie dag. Betaling kan I nok finde ud af i nabokvarteret, enten med Mobile Pay, kontanter eller bankoverførsel. 

GADEINDKØB

Snak med et par af dine nærmeste naboer om at lave fælles indkøb. Måske kan i gå sammen flere på jeres gade eller måske alle på gaden. Der er disse opgaver der skal løses af en eller flere frivillige i forening
    – Der skal indsamles indkøbslister og eventuelt betales forud
    – Der skal hentes varer og betales varer
    – Der skal uddeles varer – og hvis der er forud er betalt for meget eller for lidt, skal der afregnes

 FOR ALLE TRE GÆLDER NATURLIGVIS MYNDIGHEDERNES GENERELLE ANSVISNINGER

Selvom risikoen for smitte er dramatisk reduceret ved dagligvarebutikken undgås, så anbefales selvfølgeligt stadigt de almindelige forsigtighedsregler om afstand, afspritning af varer, vask af hænder osv. 

 

Vil din gade være endnu mere sikker og helt at undgå Corona virussen, i stedet for at vente på, at den nok kommer?

Hvis I vil være endnu mere sikre på  at undgå Corona virussen, så bringer vi herunder et kort udsnit fra artiklen “Ny metode dræber Coronavirus og redder liv”. Vi mener jeres lokale samfund og omegn med fordel kunne følge dens anvisninger. Den kan være svær at komme igang med, men at snakke om det i lokalområdet, er et godt første skridt.

Klip fra artiklen:

vil det redde menneskeliv?

Ja, mange. Det er som om myndighederne på forhånd har opgivet at inddæmme og udrydde Corona Virussen. Derfor forsøger de ikke engang. Med denne metode vil Corona virussen dø, og vi vil undgå at en stor del af befolkningen bliver smittet. Myndighederne skriver forventning om at 40% af danskerne vil blive smittet, måske mere. Det ved vi, vil koste mange døde. Med denne metode vil en meget lille andel af befolkningen blive smittet, så meget færre mennesker vil dø. 

Metoden er i øvrigt udviklet i et internationalt samarbejde med medvirkende og erfaringer fra samfundsstudier i Danmark, USA Canada, Mexico og Kenya. Den er opstået specifikt ud fra, at det er sådan at flere indianersamfund allerede fungerer til dagligt. De mangler blot ofte den effektive kommunikation, som vi er så vante til med facebook og telefon i vores del af verden. Vi mangler til gengæld den nære tætte kontakt der er i deres samfund mellem naboer.

Klik på billedet for at læse artiklen "Ny metode dræber Corona Virus og redder liv"

Følg med og læs mere på Corona Nabohjælp i hele Danmark’s Facebook side, klik på knappen

Top
Translate »