Blå blomster og dronningen kan få os til at tænke anderledes, så vi kan stoppe corona virussen. Vi behøver ikke at lukke samfundet, som vi gør nu. Hvis vi kan lære fire farver og opføre os derefter, kan vi afslutte nedlukningen af samfundet, udrydde  corona-virussen og hurtigt komme tilbage til normal levevis.

Der er fire farver. Lige nu er de som er testet positive røde. Men problemet er, at på grund af vores samfundsmæssige vaner og opførsel er alle andre gule. Gul betyder, at vi er potentielle virusbærere, så derfor holder vi alle afstand. Vi er bange for hinanden, fordi vi frygter at blive inficeret og blive et af de “bekræftede corona tilfælde”, som gør os til røde farlige blomster.

Blå er “virusfri”. Vi kan blive testet, men virkeligheden er, at allerede inden vi kommer hjem, vil vi sandsynligvis have sat os i fare og igen vendt tilbage til gult. Hvorfor? Fordi alle omkring os er gule. Som det er i dag, har vi ekstremt lille chance for at holde os totalt fri for kontakt med potentielle virusbærere.

Det er det tankesæt, vi er nødt til at ændre, og blomsterne kan få os til at tænke anderledes.

Rød signalerer “fare” – Gult signalerer “Advarsel

Vi kender disse farver i vores sind.

Vi ved, at det er farligt at ignorere rødt i et vejkryds. På samme måde ved vi, at gult er en advarsel om fare.

Det er det samme lige nu. Hvis nogen i dit kvarter har bekræftet Corona Virus, maler du deres hus rødt og farligt i dit sind.

Og alle andre huse, steder og mennesker, de er gule i dit sind lige nu – myndighederne advarer dig om ikke at røre ved og komme i nærheden af nogen.

Grønt signalerer “Jeg renser mig selv” – venligst hold afstand

Vores sind vil almindeligvis sige, at grønt signalerer “Ingen fare”.

Men det er faktisk ikke helt sandt. Vi lærer vores børn, at hvis de krydser en vej når lyset er grønt, så kan de også blive skadet. Vi lærer dem, at de skal tænke selv – passe på sig selv – farven grøn betyder IKKE at de ikke selv skal tænke.

For der er altid en risiko, også når lyset er grønt. Så grønt er fortæller os, at uanset hvad andre fortæller os, så kan de ikke 100% garantere vores egen sikkerhed. Vi er nødt til at tænke selv og bruge vores egen sunde fornuft og logik.

I blomster metaforen illustrerer farven grøn stængelen og bladene, før blomsten blomstrer.

Blå signalerer “Jeg er virus fri – jeg er tryg for dig” – hold afstand, hvis du ikke er tryg for mig! 

 

Vi bruger ikke blåt til signaler i trafikken. Hverken for at signalere fare, advarsel eller sikkerhed. Farven blå er forbundet med kreativitet og intelligens.

I blomster metaforen kan du ikke blive en blå blomst, før du først har taget initiativ til at dyrke din egen grønne stilk. 

I det virkelige liv betyder det, at du tager initiativ og ansvar i dit eget liv. Du skal bruge din egen kreativitet og intelligens for at forblive 100% fri for alle røde, gule og grønne farer, så du opnår at blive “garanteret virus fri og ufarlig”.

Efter de 14 dage, blomstrer du den blå blomst og kommer ud af din “kokon” som en blå sommerfugl. Du ved, at du er tryg for andre nu, men nu begynder du at lede efter andre, som er trygge for dig.

Og det er problemet nu. Hvis du ikke kan finde andre “blå blomster”, så er alle farlige for dig. Du vil selv være tryg – men du vil også være meget alene.

Situationen i samfundet lige nu er en mulighed. Fordi uanset om vi er blå, røde, gule eller grønne, så er vi allesammen alene, låst ned af samfundet. Vi ønsker alle at blive “sluppet fri”. Vi ønsker at mødes, have det sjovt, lege, nyde musik, kramme, shoppe osv. uden den konstante frygt, der er kommet til at regere vores verden. Vi føler os lidt som dyr eller slaver i bur.

Blomsterne kan lære vores sind at forestille os marker med blå blomster. Frihed væk fra fare, advarsler og adfærdsregler.

Folks sind vil ønske at blive en af de blå frie blomster.

Spredningen af idéen og billedet af den blå blomst kan sprede sig hurtigere, end nogen virus pandemi kan sprede sig.

Og en dag dør den sidste røde blomst. Det vil blive en begivenhed som da tyskerne overgav sig i 1945. 

Og så vil vi igen komme til at leve i en verden af frihed, smil, latter og smukke blomster i alle farver. Vi vil huske, hvordan coronas trussel og tanken om den blå blomst lærte os at igen tænke og handle som individer, men i fællesskab. Som vores forfædre gjorde. Det er, hvad jeg tror vil ske.

Kære Deres Majestæt Dronning Margrethe II.
Deres højhed, De kan stoppe corona. Se selv den blå anemone som Kaj Munk beskrev den i 1943, og hjælp så med at plante dens billede og dens frø af håb og liv i folks sind igen. Gør som Kong Cristian X, Deres farfar, den standhaftige konge gjorde for Danmark’s frihed i 1945. Jeg sætter min lid til at den lille anemone, Deres Højhed og vores skaber sammen igen vil sætte Danmarks folk fri for frygtens og angstens fængsel.

Jeg ønsker Dem et stort tillykke med deres 80 års fødselsdag i morgen. 

Må Gud velsigne Dem og bevare Danmark og verden.

Olav Lange Hansen, den 15 april 2020

Top
Translate »