Kvinder der søger sponsorer og ophold på "Den lille farm på Savannen"

32 årig kvinde med to små børn oplever vold og undertrykkelse af ægtemand

Kvinden lever i på landet i et lille klassisk mudder- og bliktagshus med sin ægtemand og sine to små 2 og fire år gamle børn. Hendes ægtemand har et alkoholproblem, og i beruset tilstand er han både psykisk og fysisk voldelig overfor både kvinden og børnene.

Vi besægte kvindens familie i slutningen af november 2019. Ved besæget fortalte familien om de problemer, som ægtemandens alkoholproblem førte med sig. De fortalte om råb, slag og om uacceptabel ydmygende og nedværdigende behandling af kvinden.

Besøget var af flere timers varighed, og sidst på eftermiddagen kom ægtemanden hjem.

Han var tydeligt beruset, og vi skulle komme til at opleve det, som familien havde beskrevet. Først oplevede vi børnene, der skræmte gemte sig da de så faren komme hjem. Herefter hørte vi råb og gråd fra huset, og kort efter kom kvinden løbende fra huset med manden efter sig. Han indhentede hende og skubbede hende omkuld kun ca. 50 meter fra hvor vi var sad samlet med familien, og mens hun lå på jorden og upåvirket af alles påsyn, gav han hende flere slag i ansigt og på kroppen.

Jeg reagerede instinktivt og løb hen og skubbede manden omkuld og stillede mig herefter mellem manden og kvinden. Familien hjalp kvinden væk og jeg havde en ophidset ordveksling med manden. Han sagde blandt andet at “Han havde købt kvinden og at han kunne behandle hende som han ville”. Jeg havde heldigvis familien støttende bag mig, og da han senere vendte tilbage havde han et Masai sværd i den ene hånd. Han gik råbende og truende hen mod mig med, men nu var det familiens ældste, en firsårig mand, der stillede sig mellem ham og mig, med hele familien støttende bag os. Det fik ham til at fortrække, og han blev beordret til at forlade stedet.

Det var en oprivende oplevelse i sig selv, men at en mand på den måde kunne betragte en kvinde som “et menneske han havde købt og kunne behandle som han ville” chokerede mig dybt.

 

Top
Translate »