Jeg er født og opvokset på Ringivegaard mellem Billund og Jelling. Billedet er et luftfoto fra ca. 1950

Jeg er landmandssøn, født og opvokset på en gaard mellem Billund og Jelling i Danmark. Jeg elsker natur, eventyr, selskab, fællesskab, smil – og konstruktiv snak om politik, klima, økonomi og om hvordan vi lokalt og globalt kan skabe en bedre verden.

Jeg kalder mig “Lokalsamfunds Mobiliseringskonsulent”, og brænder for fællesskab og det lokale initiativ, både i Danmark og ude i verden.

Jeg arbejdede som tjener mange steder, og kom i tjenerlære på Hotel LEGOLAND i Billund.

I mine unge år var jeg altid “landmandssøn”, men blev tjener og soldat.

Som soldat blev jeg uddannet som sergent og ambulancegruppefører. Jeg var udsendt som fredsbevarende FN soldat.

Min militære ambulancegruppefører uddannelse fik jeg i årene 1989-1990. Jeg meldte mig som frivillig til fredsbevarende FN mission i Kroatien i 1992.

Jeg studerede på IBA i Kolding. jeg var i erhvervspraktik 3 måneder i London og 5 måneder i USA. Billedet er et IBA hold fra 2019 (ikke mig).

Under og efter en international økonomi og marketing uddannelse arbejdede i USA og London. Efter uddannelsen arbejdede jeg i London i en karriere stilling som marketing ansvarlig i en IT virksomhed. Storbyens trafikkaos og jag var ikke mig, så jeg vendte tilbage til Danmark og hoppede ud i en utryg tilværelse som fuldtids selvstændig IT og Marketing virksomhed i 1997. Dengang var jeg 27 år.

Jeg blev selvstændig med trafik reducerende software. C-Route for SuperOffice softwaren blev senere overtaget af ProInfo. Artiklen er fra 2014.

Mit sind var internationalt, men mit hjerte var i Danmark og, trods fine kontorer, forblev mit favoritkontor den simple ombyggede brændeovns opvarmede staldlænge på vores lille landsted.

Mit primære virke blev med indenfor intelligent salgs-, marketing- og ruteplanlægnings software. Vi reducerede kørsel og CO2. Vores erhvervskunder fik flere møder pr. dag. De øgede deres salg og produktivitet. Kunderne tjente flere penge fordi de fik flere kundemøder. De sparede tid og penge fordi de kørte mindre. Vi tjente penge fordi vi skabte positiv økonomisk udvikling. Tilsammen var det til gavn for miljøet.

Innovative talenter og arbejdspladser flytter til udlandet. Grøn innovation har vanskelige kår i Danmark. Klik på billedet for at læse referat af mødet med Eva Kjer Hansen.
Efter en aftale med ProInfo i 2014 valgte vi at satse internationalt forretningsmæssigt og mere ambitiøst om grøn omstilling. Men innovative små iværksættere og især software virksomheder havde vanskeligt ved at rejse vækstkapital i Danmark. Mange danske talenter og arbejdspladser var på den baggrund allerede endt i udlandet. Det mødtes jeg med tidligere minister, Eva Kjer Hansen om.
 

På dette tidspunkt forberedte vi at starte GreenDriveThinking som en “Green Economy virksomhed” med en global høj ambition om CO2 reduktion. Referatet af mødet kan læses her.

Politisk møde på Christiansborg med Christian Poll i 2016. Klik på billedet for at læse udtalelse og korrespondance.
Mødet med Eva Kjer Hansen startede nok den livsrejse, der har ført til at jeg ofte har overvejet at søge en karierre i dansk politik. Men politik er meget snak og jeg er mest til iværksætteri og handling.
 
Min passion for at løse globale klimaudfordringer lå i mit GreenDriveThinking projekt, og gør det stadigt. Det er om adfærdsændring og om intelligent “lokalsamfunds software” til at skabe sammenhold og samkørsel. Det udviklede sig dog til at blive om at finde “formlen” på at løse mange problemer i både land- og bydistrikternes lokalsamfund. Projektet blev meget politisk om at borgerne “tog skeen i egen hånd”, i stedet for at afvente det tunge politiske spil.
 
Billedet er fra et møde på Christiansborg i 2016 med Alternativets daværende klima- og trafikordfører, Christian Poll. Korrespondance og hans udtalelse kan læses her, og den samlede politiske præsentation, kan læses her.
Event om løsninger på landdistrikternes transportudfordringer på Billund rådhus i 2016 og med leder for trafikforskning på AAU med deltagelse af politikere, organisationer, trafikselskaber, lokalsamfund m.fl. var én af mine sidste aktiviteter inden starten på min livsrejse.

Mange besøg og events fulgte i lokalsamfund, kommuner og EU og USA. GreenDriveThinking modtog mange støtte tilkendegivelser og begyndte at få omtale og indtægt – en spirende dansk ambitiøs grøn iværksættersucces tegnede sig.

Men skæbnen ville det anderledes. Indsatsen på at finde vækstkapital I USA blev til en lussing. I stedet for vækstkapital, modtog jeg en falsk anklage mod min person. Det skulle ændre mit liv. Forklarende korrespondance kan læses her.

I begyndelsen var jeg naiv, men langsomt lærte jeg at forstå,  at vores økonomiske samfundsmodel, med alle sine gode sider, desværre også har en mørk bagside.

Jeg oplevede kapitalismens hårde realiteter. Det sendte mig på en hård, men, i politisk  sammenhæng og om livets værdier, en utrolig lærerig livsrejse.

in livsrejse førte mig først til USA, så Canada og derefter til Mexico. Alle steder har jeg arbejdet med lokalsamfund og søgt danske muligheder, samt studeret lokalsamfund, politik og socialforhold.
Min livsrejse førte mig først til USA, så Canada og derefter til Mexico og Kenya, før jeg igen søgte hjem til Danmark. Alle steder har jeg arbejdet med lokalsamfund og søgt danske muligheder, samt studeret lokalsamfund, politik og socialforhold. Flere steder har jeg medvirket aktivt i opstart og realisering af lokalsamfundsprojekter. I en periode på godt et år, mens jeg opholdt mig i Mexico, arbejdede jeg for Aalborg Universitet i et traffikforskningsprojekt, med studier om at mobilisere lokalsamfundets kræfter. Forskningsresultaterne skulle anvendes i det Internationale projekt G-Patra | Green Passenger Transport in Rural Areas (Grøn passager transport i landdistrikter).
 
Jeg har besøgt og levet mange eksostiske steder, men uanset hvor eksotisk, så vil Danmark altid være det land mit hjerte banker for.

 

Min livsrejse lærte mig, at til trods for at hverken system eller vejr er perfekt, så er Danmark alligevel det bedste sted i verden. Det ønsker jeg at medvirke til, at det forbliver, både som dansker i Danmark - og som Dansker i udlandet.

For mig forbliver Danmark det bedste sted i verden, og det vil altid være min identitet, uanset hvor i verden jeg er.

At rejse er godt. Når man er ude, så lærer man at sætte pris for de ting man nemt kommer til at tage for givet i sit hjemland.

I et globalt perspektiv, så er det dårlige i Danmark slet ikke så dårligt endda. Faktisk mener jeg, at vi har rigtig god grund til at føle os stolte ved vores flag, værdier og samfund.

Jeg er stolt ved Dannebrog og de værdier det står for. Det er værdier vi skal værne om, både som Danskere i Danmark – og som danskere i udlandet.

Livet ude i verden er spændende, lærerigt og sundt for sjælen. Man forstærker sin danske identitet og finder større værdi i alt der er dansk.
Jeg har haft et rigt liv og prøvet, oplevet og lært mange ting. jeg elsker at blive vist rundt i lokalsamfund og føle den lokale stolthed og den varme og energi der findes i de lokale fælleskaber.
 
Jeg føler mig kvalificeret og motiveret til politik, men min passion er at handle.
 
Derfor ønsker jeg langt mere at arbejde med at mobilisere de lokale fællesskabers energi i at skabe de lokale fællesskabs projekter der skaber den væredygtige og bæredygtige lokale omstilling.
 
Jeg er altid åben for at arbejde eller være ambassadør for andre virksomheder, iværksættere og foreninger der har værdier og formål, som er forenelige med mine. Jeg beundrer initiativ der opnår økonomisk bæredygtighed gennem bevarelse og forskønnelse af natur, kultur, lokalsamfund og fællesskab.
 
Jeg er altid åben for en uforpligtende snak om bæredygtig omstilling, om forretning, om politik, og om fysisk og åndelig velvære og balance. Kontakt mig gerne direkte på telefon +4529424250, på e-mail olav(at)olavlangehansen.com, på min LinkedIn profil eller på Facebook messenger via min personlige profilside.
 
For kontakt information, se eventuelt også Kontakt siden
Top
Translate »