Kapitel I: Til alle helte og heltinder

1. Jeg er Olav, mellemste søn af Holger, hvis førstefødte søn var min storebror, der blev døbt Sigurd. Min fader, Holger, var yngste søn af min farfar, der også bar navnet Sigurd. Jeg er født og opvokset på Ringivegaard, en gaard som har huset min fars slægt så langt tilbage i tiden som nogen i min familie kan erindre, indtil den blev stjålet af nutidens fyrster og præster for 6 år siden.

2. Ringive er landsbyens navn. Tæt ved Ringivegaard ligger to gravhøje, Ringshøj og Dronningens høj. Ifølge et gammelt sagn ligger Kong Ring begravet i Ringshøj, og sin Dronning ved siden af i Dronningens Høj. Fra Ringshøj er der ca. 20 kilometer til Jelling, hvorfra Kong Gorm den Gamle og Harald Blåtand regerede, og hvor de rejste de Runesten som er kendt som Jellingstenene

3. Slaget ved Bråvalla omtales som det største af alle slag i Nordisk heltedigtning, og beretter at Sigurd Ring erobrede Danmark. Således står skrevet.

4. “Den gamle kong Harald Hildetand i Danmark var blind, men ville helst dø i kamp, og udfordrede sin brorsøn kong Sigurd Ring – angiveligt far til sagnkongen Ragnar Lodbrog – i Östergötland til kamp. De to frænder rustede sig så i 7 år, og kæmper fra hele Norden, også Rusland, deltog. Harald Hildetand faldt, og Sigurd Ring erobrede Danmark.

5. Der berettes om, at Friserne deltog i slaget.

6. “Traditionen meddeler også at vældige sagnkæmper skal have deltaget i kampene, deriblandt Ubbe fra FrislandStærkodder, kong Åle af Skåne, ridende valkyrier og et antal bersærkere, kampbjørne og andre vilde dyr.”

7. En bog af gammel oprindelse beretter om Friserne, at de var et frit og ærefrygtigt folk. Dette står skrevet i bogen

8. I gammel tid kendte slavefolket intet til frihed. De blev ført under åget som okser. De blev drevet ind i Irthas indre for at grave metaller, og de skulle bygge huse af sten som boliger for fyrster og præster. Af alt, hvad de gjorde, kom intet til dem selv, alt skal tjene til at berige og gøre præsterne og fyrsterne mere magtfulde og tilfredsstille dem.

9. Under denne Behandling blev de graa og gamle før deres Tid og døde uden nogen Nydelse; selvom Irtha producerer rigeligt til gavn for alle sine børn. Men vores løbske og landflygtige kom gennem Twiskland til deres grænser, og vores navigatører kom til havnene. Fra dem hørte de om frihed, om retfærdighed og love, uden hvilke mennesker ikke kan eksistere. Det hele blev absorberet af de ulykkelige mennesker som dug i en tør jord.

 

10. Jeg skriver om gamle sagn og om den gamle frisiske bog, fordi min opfattelse er, at verdens historie er forfalsket af præster og fyrster, som nu ønsker at gøre alt folk på jorden til slaver. 

11. Jeg skriver om Ringshøj og Heltesagn, fordi jeg har valgt at være en af Kong Ring og hans Dronnings Riddere og kæmpe som en mand af ære og som en helt for frihed og retfærdighed, side om side med alle sagnenes og nutidens helte og heltinder.

12. Jeg skriver, fordi det er tid til at forenes, ikke for at bekæmpe frihedens modstandere, thi de bekæmper sig selv, men for at kæmpe for at forenes i at opbygge og genskabe fortidens riger. Riger, hvor kvinder med kundskab, visdom er moralens vogtere og hvor mænd af ære, styrke og mandsmod, vil kæmpe, om nødvendigt til døden, for at beskytte friheden og sine kvinder og børn.

13. Til alle I som bærer slavens mundbind og i blinde lader jer underkaste og tjene de præster og fyrster, som stjæler vores frihed og vores børn og fordærver alle; I er så trælbundne af frygt at I bekæmper frihedens og retfærdighedens lys I jeres væren og gøren. Jeg ønsker for jer, at I vil vågne og skifte side, i tide til at I og friheden kan reddes.   

13. Til alle som besidder mod til at handle som helte og heltinder og til alle med mod til at støtte vor tids helte og heltinder; jer ønsker jeg et godt, spændende og lykkebringende 2022.

14. Skrevet af Olav den 2. dag i året 2022. Våg!

www.olavlangehansen.com/ring

Top
Translate »