Skattejagt

 

Dette er en kortfattet opskrift på at skabe en skattejagt i dit lokalområde. Skattejagten kan have mange sværhedsgrader, mange udformninger og mange forskellige aktiviteter og forskellig varighed. Opskriften er en enkel skattejagt formet efter denne “Pinseskattejagt i Odsherred“, som blev afholdt i Pinsen 2021, og derfra er det op til arrangørernes opfindsomhed.

1. Organisér en “Skattejæger gruppe” bestående af personer fra lokalområdet, helst tre eller flere.

Skattejæger gruppens opgaver er:

A. At besøge lokale erhvervsdrivende m.fl. og præsentere sig som “Skattejæger”, der søger “Skatte” i form af sponsor gavekort.

B. At oprette en hjemmeside til Skattejagten. Det kan være en underhjemmeside på en lokal hjemmeside.

C. Indsamle tomme syltetøjsglas med skruelåg, eller lignende, som gavekortene kan puttes i.

D. At skjule eller grave skattene ned, plus tage billeder, tælle skridt osv.

E. At oprette en “Skattejagt i [Navn på lokalsamfund]” gruppe på Facebook

F. At oplyse lokalsamfundet om skattejagten (Kan gøres som et event på Facebook, som skattesponsorerne og andre kan dele)

G. At udsende “dryp af spor i skyen” når tidspunktet for skattejagten oprinder (Kan gøres i en lokal Skattejagt gruppe på Facebook).

H. Eventuelt kan der arrangeres “Skattevogtere”, gerne i udklædning, som skattejagts deltagerne skal finde som mundtligt giver spor til skattene. Her er der rig mulighed for at skabe kreativ og sjov aktivitet for alle aldre. For at få et spor, skal deltagerne måske gætte en sang, synge en sang, vinde over skattevogteren i sten/saks/papir, vælge mellem at hoppe i vandet, løse en kryds og tværs eller strikke/hækle, konkurrencer mod andre skattejægere eller noget helt helt andet. Det vigtige er, at det er sjovt og inddragende, og så vidt muligt, at alle aldre kan deltage.

I. Eventuelt kan skattejagten afsluttes med et arrangement, eksempelvis bål og snobrød, sang og musik, hvor skattejægerne lykønskes.

 

Lad skattejagten leve - og andre idéer

Det er både nemt og hurtigt at arrangere en én-dags skattejagt, især hvis den er målrettet børn. Men ønsker man at lade “skattejagten leve”, så kan man gemme nogle af skattene, og lade den leve i lang tid, og gøre den spændende for både unge, voksne – og for turister eller folk inde i byerne. Facebook gruppen “Skattejagter i Danmark” er et første skridt i den retning. På sigt er ønsket en App med lokalsamfunds skattejagter. Skattejagter kan på den måde være medvirkende til at skabe positiv lokaludvikling. De kan tiltrække mennesker til et lokalsamfund og skabe synlighed om lokal kultur, lokale seværdigheder og lokal natur. De kan også tiltrække turisme og øget økonomi for lokale erhvervsdrivende. Og de kan skabe vedvarende fællesskab, smil og samvær. Her er tanken især på olde- og bedsteforældre og deres olde- og børnebørn, som samfundets krav om social distance har ramt særligt hårdt med adskillelse og følelser af ensomhed.

 

jeg vil gerne hjælpe - og jeg søger hjælp til mig selv

Hvis du eller dit lokalsamfund ønsker min hjælp til at igangsætte et skattejagts initiativ i dit lokalområde, så er du eller I meget velkomne til at kontakte mig telefon +45 29424250.

Jeg tager ikke betaling, fordi jeg gerne vil hjælpe og fordi det er både livsgivende og meningsfyldt for mig selv, og gør at jeg fungerer godt når jeg beskæftiger mig med det. Det gør jeg som oftest, selv om jeg næppe overdriver ved at sige, jeg er i en vanskelig livssituation. Derfor er jeg også meget taknemmelig, når jeg modtager velkomst, smil og næstekærlig hjælp.

Ligesom mange andre med fortid som udsendt af det danske Forsvar til fredsbevarende operationer på Balkan i 1990’erne, er mit liv blevet vanskeligt. Den hjælp jeg søger er:

“HJEMMEBaser” med…

a) Mulighed for overnatning enkelte nætter eller af kortere varighed (Jeg er omrejsende, en bil er mit hjem)

b) Mulighed for “kontor” (Jeg er programmør. Min PC er mit vigtigste værktøj)

Særlige forhold om “hjemmebaser”

Psykisk fungerer jeg bedst helt ude på landet, og i et værelse eller rum, hvor jeg ikke føler mig indelukket og heller ikke føler jeg er forstyrrende for andre – og omvendt. Nogle gange føler jeg, at jeg “synker ned i et mørke” og så har jeg simpelthen behov for “bare at tage afsted”, og søge “tilflugt i trygheden ved at være på nye eventyr og bevægelig i en bil”. Derfor er “mit selvskabte skattejæger job” ideelt for mig. Jeg opholder mig sjældent på samme sted længere tid af gangen, men søger dog ofte tilbage. Som note, har jeg søgt hjælp, boet på veteranhjem og modtaget hjælp i det offentlige og hos Veterancentret, men det har været særdeles vanskeligt for mig, at fungere godt i og med noget af det, som jeg er blevet tilbudt.

10 nye VENNE-investorer (indskud på 2,500 DKK til at opstarte et lille ApS)

Jeg vil utroligt gerne helt fri af “systemet” og være “selvstændig” igen. Jeg har længe søgt 20 “Crowd-funding” investorer, der hver indskyder 2,500 kr. til oprettelse af et nyt ApS. Jeg har tilsagn fra 10, så jeg mangler yderligere 10.

Betingelserne er simple. En investor betaler 2,450 kr. (+ 50 kr. i administration) og får 4,9% anpartspost. Jeg indestår personligt, og kan til enhver tid købe anparten tilbage til 2,450 kr. Der gives “oplevelsesafkast”, men intet økonomisk afkast. Med andre ord, er det tillidsfulde venner jeg søger, og skulle en ven have brug for en hjælpende hånd til at fælde træ eller noget andet, så giver jeg altid gerne en hjælpende hånd.

Skattejagter, Hængende Haver og andre ting der giver natur, skønhed, fællesskab og smil er blandt aktiviteterne i selskabet. Mere info om selskab, samt vedtægter og anpartskontrakter m.v. er parat og fremsendes gerne. Skriv e-mail på SMS til +45 29424250, men ring også gerne.

Særlige forhold om min erfaring og om min økonomiske situation

Jeg var selvstændig erhvervsdrivende i snart 20 år, med international software og konsulentydelser i salg, marketing og økonomi som hovedvirksomhed, samt med Apps og rådgivning om samkørsel, deleøkonomi og “levedygtig, væredygtig og bæredygtig landdistriktsudvikling” i en yngre og mindre virksomhed. To A/S og to ApS selskaber havde vi i 2015. Men Danske Bank forårsagede, at det hele pludseligt blev erklæret konkurs i 2015/2016 og manglende evne til at aflevere regnskaber til tiden i et nyt selskab opstartet “i stormen”, førte til at jeg også blev idømt konkurskarantæne indtil 22. september 2021. På grund af alt dette sidder jeg i en bundløs gæld, som jeg ikke er givet mange chancer for nogensinde at få afskrevet. At jeg oveni blev ramt af de nye regler om at skulle have opholdt mig i Danmark/EU i ni af de sidste ti år for at kunne opnå almindelig kontanthjælp, har bestemt ikke gjort mit liv nemmere. Jeg er født i Danmark, jeg har tjent Forsvaret i et fremmed land i krig, jeg har betalt skat, skabt jobs og er uden nogen form for substans eller alkoholafhængighed. Jeg er taknemmelig for rigeligt af kostbare sikkert velmente offentlige tilbud om psykologhjælp, sygdomsdiagnoticering, sagsbehandlere, jobkonsulenter, virksomhedskonsulenter og tilbud om ophold på bosteder. Tak, men nej tak, jeg føler mig ikke syg, men jeg frygter de vil gøre mig syg og en langvarig og tung samfundsbyrde. Det ønsker jeg ikke, og det kan jeg ikke forestille mig at nogen andre ønsker.. Og ikke fordi jeg ikke er taknemmelig for integrationsydelsen, som er den økonomi jeg modtager nu. Loven om ophold i Danmark i 9 af de sidste 10 år for at have ret til kontanthjælp var næppe møntet på mig, men ramt blev jeg alligevel. Og godt det samme måske, for ellers havde jeg måske aldrig fundet styrken og vejen til et spændende, meningsfyldt og begivenhedsrigt liv som “Skattejæger” :-). Modgang giver medgang, medgang giver indre styrke, mod og … mere medgang. 

Tak for, at du læste med.

Olav Lange Hansen
+45 29424250

Top
Translate »