De ca. 40 facebook grupper med frivillige der hjælper med indkøb mm kan du se ved klik på kortet.

Jeg er heldigvis ikke i Corona risikogruppen, men jeg kender og holder af flere der er godt oppe i 80’erne. De kan fint tage ud at handle, og det gør de stadigt. Men det bekymrer mig da lidt. Naturligvis er det først dem jeg tænker på. Jeg ville blive trist, hvis mennesker tæt på mig blev Corona smittede og alvorligt syge.

Men de fleste tager vist stadigt ud at handle selv. De bekymrer sig måske ikke så meget, og selvom mange er på facebook, så føler de måske ikke, at de vil spørge efter hjælp. Det er nok derfor, jeg også ser en del ældre når jeg er ude at handle. 

Men det er jo netop for at skubbe udbruddet og undgå overbelastning af sygehusene, at regeringen har taget de drastiske Corona tiltag, og så bør vi som almindelige civile borgere også hjælpe til.

Derfor synes jeg også Corona Nabohjælp til indkøb er et super initiativ, og jeg synes vi alle er tak skyldig til initiativtagerne og de frivillige.

Det er også derfor jeg har startet dette initiativ, som jeg håber kan medvirke til at de civile initiativer virkeligt kommer til at hjælpe og vil sprede sig til hele landet.

Her følger et kort oprids over dét du kan finde på min side. 

1. Et kort med de ca. 40 Facebook grupper jeg har fundet.

 2. En liste med de samme grupper, der viser hvornår de er oprettet og hvor mange medlemmer de har pr. dags dato

3. En vejledning til at oprette Corona Nabohjælpe grupper i dit lokalområde, samt også om at involvere lokal butikker og starte telefonkæder, så vi kan nå ud til flere.

4. En mailing liste med nyhedsbrev specifikt om Corona Nabohjælp.

5. Forberedt en Corona Nabohjælp Facebook Side om Nabohjælp i hele landet

6. Jeg har besøgt Havnbjerg og andre steder på Als og talt med flere lokale. Jeg har oprettet Facebook gruppen Corona Nabo Hjælp – 6430 Havnbjerg, som jeg håber det lokale fællesskab i Havnbjerg vil overtage.

Det er et stort arbejde, og lavet i hast. Jeg er godt begyndt, men ikke færdig og der er sikkert fejl hist og her. Derfor har jeg også skrevet til Corona beredskabsmyndighederne og flere myndigheder og organisationer om at medvirke og støtte eller måske overtage, og jeg håber snart at høre fra dem.

Jeg vil dog fortsætte så længe mine kræfter slår til, og al frivillig hjælp er naturligvis også velkommen.

Med venlig hilsen

Olav Lange Hansen

Top
Translate »