Du kan genhøre dronningens tale på DR.dk ved tryk på billedet.

De kan plante frøet og sætte Danmarks folk fri af den corona skabte frygtens og angstens fængslende bånd“. 

Dette står i fødselsdags hilsnen til Dronningen herunder, skrevet den 15. april. Det var først efter 00:00 den 16. april at ritzau udsendte nyheden om at dronningen ville holde tale. Både dronningens tale og den anemoneblå kjole kan synes næsten profetisk opmuntrende.

Måske kan Hendes Majestæt Dronningen og den blå anemone virkeligt give os friheden tilbage ligesom i 1945. Dengang var det dronningens farfar, Kong Kristian X der som sympatisør med frihedskæmperne og med den blå anemone forenede det danske folk. Digtet blev skrevet som et illegalt digt af frihedskæmperen Kaj Munk. De var begge medvirkende til at forløse danskerne fra krigens fængslende frygt på Danmarks befrielsesdag den 5. maj 1945.

Og det kan genopleves i dokumentaren “Margrethe II – Hele Danmarks Dronning“. Heri fortæller Dronningens og flere jævnaldrende kendte om oplevelsen og DR skildrer frihedens øjeblik helt fantastisk. Man føler frihedens tilbagevenden med dens euforiske glæde nærmest som en rus, bare ved at se dokumentaren.

Klik på billedet for at gå til DR dokumentaren på DR.dk

“Den blå anemone blev det nationaldigt, som forenede den danske nation og fik alles hjerter til at smelte på samme måde, som digterpræstens eget hjerte smeltede ved synet af den lille blå blomst i præstegårdshaven den 1. marts 1943. Amazonen fra Vedersø blev, med himlens hjælp, en dødbringende spydspids, der blev sendt lige ind i hjertet af nazismen”, mener Carl P. Behrens.

Dette citat stammer fra Kristeligt Dagblads artikel “Historien om den blå anemone” fra 2018, og synes tankevækkende tæt på tanken om at den blå anemone og Dronning Margrethe kan stoppe corona virussen.

Den blå anemone blev det nationaldigt, som forenede den danske nation... en dødbringende spydspids, der blev sendt lige ind i hjertet af nazismen, skriver Carl. P. Behrends, der lagde musik til digtet.

Fjenden under besættelsen var værnemagten. I dag er fjenden en corona virus. Alle dansksindede undgik gestapo uniformer under besættelsen. I dag undgår alle dem de ved er corona smittede. Begge var røde lamper, der signalerede fare. Almindelige mennesker kunne være stikkere – mistro om “mulig nazisme smitte” – kun få var helt trygge ved hverandre. Ligesom nu med corona – vi frygten for at alle og vore nærmeste kan være “corona smittet” får os til at holde afstand. Vi er alle gule advarselslamper. 

Men nu skal børn i skole. Derfor gives vi nu opfattelsen, af at det er trygt at sende børnene i skole. Grønt og ufarligt. Men inderst inde ved vi godt det er gult og farligt. Vi er ikke trygge. Det kan vi kun blive, hvis vi kan skabe anemone blå “Corona sikre” klasseværelser, hvor der kun kommer anemone blå elever og lærere.  

Kan den blå anemone også blive en dødbringende spydspids, vi kan sende direkte i hjertet af corona virussen? Var det den blå anemones frihedens trygheds farve hun plantede i det danske folks sind på sin fødselsdag? 

Artiklen “Blå blomster og Dronningen kan stoppe corona virussen” som blev sendt til Dronningen, er ikke kun om symbolik og ønsketænkning. Det er om at bekæmpe “Coronaismen” ligesom den forenede danske nation bekæmpede Nazismen. 

Jeg tror på at “Corona tropperne” kommer til at kapitulere igen, så vi igen kan synge, smile, le og i euforisk glæde i fællesskab råbe “Danmark atter frit”. Med dronningens tale og anemoneblå kjole, tror jeg hun gjorde det, som hendes farfar Kong Christian X også gjorde. Hun forenede den danske Nation om den blå farve. Vil den blå anemone igen blive sendt lige ind i hjertet af vores fjendes “isme” – dengang Nazisme, i dag “Coronaisme”?

 

Den blå anemone og Dronningen kan helt reelt få corona virussen til at kapitulere ligesom værnemagten i 1945. Og det kan ske d. 5 maj, på 75 års dagen for danmarks befrielse

Jeg tror det, og i mit sind kunne det blive på samme dato, præcis 75 år efter Danmarks befrielse i 1945. Det er ikke umuligt hvis folket gives troen og vises vejen. Det kan tage én uges forberedelse og efter 2 uger vil “coronaisterne” ikke længere kunne skjule sig blandt de dansksindede blå anemoner. Hvis den danske befolkning vil det, ja så vil det ske. Måske ikke helt så hurtigt, men det er uundgåeligt. Det danske folks ønske, vilje og forenede sammenhold er Danmarks styrke – langt langt stærkere end hospitaler, læger og sygeplejersker – og langt stærkere end værnemagtens militær var for 75 år siden.

 

Med tro, evne og vilje kan folket gøre "Coronaisterne" synlige, og så vil corona kapitulere. Danskerne har evnen. Hvis vi også finder troen og viljen, så vil det ske. Det kan gøres på tre uger.
Top
Translate »