DR skriver d. 24. maj, at “En flodbølge af misinformation og fantasifulde teorier, som ikke kan dokumenteres, er fulgt i kølvandet på den globale pandemi” i en artikel med overskriften “Millioner af amerikanere deler konspirationsteorier om coronavirus: ‘Folk skal have at vide, at det hele er planlagt’

Men er DR objektiv, når de siger “fantasifulde teorier, som ikke kan dokumenteres”? Denne ‘Fact check’ artikel går i dybden på dokumentationen på én af de fremherskende teorier.

Teori nr. 1: “de” vil tjene penge på vacciner (underforstået at penge betyder mere end folkets tarv) 

Dette er en af de fremherskende teorier, som florerer i USA. Men den findes også i Danmark.

“De” kan være flere individer eller samfundsgrupper. Mange udråber Bill Gates og medicinalindustrien som “skurkene” der direkte eller indirekte har indflydelse på en lang række indflydelsesrige  samfundsinstitutioner og personer.

Ved søgning på litteratur der understøtter teorien, finder jeg hurtigt bogen “Dødelig Medicin og organiseret kriminalitet – Hvordan Medicinal Industrien har korrumperet sundhedsvæsnet”, skrevet af den danske forsker Peter C. Gøtzsche og i september 2013. 

Statens Serum Insititut (SSI) er dem, jeg som borger skal stole på, og en af Gøtzsches modparter, så jeg slår også op på deres side på https://www.ssi.dk/vaccinationer. Her går jeg ind på siden “Bivirkninger og allergi“, med forventning om at finde noget sagligt information, der fortæller mig om de risici  der er forbundet med Vaccine generelt og for de enkelte vacciner. Men siden, der sidst er opdateret 29. november 2018, er simpelthen tom – blank – ikke et eneste ord.

 

Siden om bivirkninger efter vaccination på Statens Seruminstituts hjemmeside er dags dato (25.05.2020) helt blank. Det har den øjensyneligt været siden 29. november 2018.

Jeg finder dog en side på SSI med overskriften “Bivirkninger ved HPV Vaccination“, der er opdateret d. 17. april 2020.

Jeg hæfter mig især ved denne sætning: “Lægemiddelmyndighederne har vurderet, at der ikke kan påvises en sammenhæng mellem disse symptomer og vaccinen.” efterfulgt af “I Danmark har den negative debat om HPV resulteret i et drastisk fald i vaccinationstilslutningen.

Jeg googler, og finder “Landsforeningen HPV-bivirkningsramte“, hvor jeg læser et stærkt foruroligende læserbrev og fra siden læser et kapitel til en bog om HPV vaccinen. Det bestyrker ikke min tillid til myndighederne, at dokumentarer er fjernet fra både TV2, DR og Youtube.

Jeg læser mere, googler rundt og støder på mange navne på organisationer, læger, forskere og myndighedspersoner – og borgere hvis børn er blevet alvorligt syge efter HPV vaccinen. Meget er blevet fjernet, som om der er noget at skjule. Der er også klager over censur, nedlukning af Facebook profiler. Jeg lander igen ved Gøtzsches bog. 

 

Den interesserede læser kan læse boganmeldelsen på Videnskab.dk. Bogens forfatter bekræfter, at “Ja, de vil tjene penge på vacciner” og fra videnskab.dk boganmeldelsen vil jeg blot fremhæve, at anmelderen skriver “generelt er bogen gennemgående evidensbaseret og underbygget af referencer og dokumentation”.

At forfatteren, Peter C. Gøtzsche, ikke blot er en “Hr. hvem som helst”, fremgår på Wikipedia og af et brev fra en international sværvægter i medicinsk forskning, John P.A. Ioannidis, der skriver:

“Peter is undoubtedly a giant, one of the greatest scientists of our times and one of the most influential, impactful, and useful voices in medicine at large. I cherish enormously his contributions. I believe he is the most recognizable and prominent scientist that Denmark currently has”

 

Peter Gøtzsche 'Dødelig medicin og organiseret kriminalitet' er udkommet på forlaget People's Press. Findes både som e-bog og trykt bog. Pris hhv. 189 kr. og 320 kr. (Foto: People's Press)

Er et “mord” bekræftende dokumentation på at den myrdede havde ret?

Hvis vi tænker en hypotetisk tanke, at Peter C Gøtzsche var blevet myrdet og opklaringen medførte dom mod en person for at have begået mordet, så ville man have opklaret et mord. Hvis morderen var direktøren for en af de medicinalkoncerner Gøtzsche har skrevet om, så ville man også have et helt klart motiv. Det samme ville gælde, hvis morderen ikke var direktøren, men i retten vidnede, at direktøren stod bag mordet. Ligesom Al Capone i 20érnes gangster Chicago. Man kan vel sige, at et mord og et klart motiv i sammenhæng med påstande om, i dette hypotetiske tilfælde, Medicinalfirmaets kriminalitet, bliver til et bevismateriale i en sag. Men vil bestyrelsesformanden ikke med rette kunne udtale “der skete et mord og en tidligere direktør stod bag, men det er en udokumenteret fantasifuld konspirations teori at tro, at vores medicinalvirksomhed, af økonomiske eller nogen anden interesse, skulle have medvirket i at bringe en sådan kritisk røst til ophør ved et mord. Det er en utænkelig og modbydelig tanke, som ikke hører til i et frit og demokratisk retssamfund.”

Det ville bestyrelsesformanden dog næppe være sluppet afsted med, uden at “nogen” ville have krævet dybdegående undersøgelser af, hvorvidt bogens påstande rent faktisk var korrekte.

Vi vender tilbage til Gøtzsche og det “justitsmord” han synes at have været udsat for, men sætter det kortfattet i perspektiv med Danske Bank skandalen, der tog sin start med et fysisk mord.

I denne artikel skriver forfatteren (oversat fra engelsk) “Den 16. november 2009 blev min russiske advokat Sergej Magnitskij myrdet i det russiske politis varetægt efter at afdække og eksponere en 230 mio dollars regerings korruptionsskandale, der gik hele vejen op til Vladimir Putin. Sergei var 37 år gammel og efterlod en kone og to børn. Efter Sergejs mord afgav jeg et løfte om at få retfærdighed for ham, men Putin forsøgte at stoppe mig. Han fik personligt frikendt alle de mennesker, der dræbte Sergei. Den russiske regering gav statslige æresbevisninger til nogle af de mest medskyldige mennesker.”

Det overrasker  de færreste, at den slags kan foregå i Rusland. Men når man læser videre, står der:

“Putin er ikke en mand, der tager disse ting let. Som gengældelse har han gjort destruktion af mig til én af sine vigtigste personlige prioriteter…. Jeg er dømt i fravær i to separate russiske retssager til 18 år i en russisk fængselkoloni. Den russiske regering har lavet seks separate dokumentarer om mig, der beskylder mig for alt fra seriemord til spionage til svig og skatteunddragelse. De har hyret ligaer af PR-firmaer, lobbyister, propagandister og andre for at forsøge at miskreditere mig i Rusland og Vesten.”

Nu er denne artikel ikke om forfatteren af Magnitskij sagen og om den konspiration, som han, efter sin død, har medvirket til at få frem i lyset. Ikke som en fantasifuld teori, men som en reel konspiration, der har været stærkt medvirkende til at afsløre den største hvidvaskskandale i Europas historie. 

Dét, som synes værd at bemærke i forhold til Peter C Gøtzsche, står skrevet i afslutningen: “… for at forsøge at miskreditere mig…”, med henvisning til forfatteren, der blev det hovedvidne der fik Danske Bank skandalen til at rulle.

 

Forsøger medicinalindustrien at miskreditere Peter C Gøtzche?

Når man læser om sagen på https://www.deadlymedicines.dk/home/ og ser forsiden til Gøtzsches nye bog, synes det temmeligt overbevisende og virkeligt. Ikke noget, som uden videre kan afskrives som “fantasifuld teori”, som DR påstår.

Jeg lader bogbeskrivelsen på Amazon.com tale for sig selv – uden at oversætte fra Engelsk: 

Professor Peter C. Gøtzsche co-founded the Cochrane Collaboration in 1993 and has become one of the most respected academics of his time. His career has exposed malfeasance in the pharmaceutical industry, human clinical trials and drug regulatory agencies, empowering Cochrane to evolve into one of the world’s most trusted scientific institutions. However, in September 2018, he was unceremoniously expelled after what can only be described as a show trial that left the rest of the world wondering what happened.

Gøtzsche fought to uphold Cochrane’s original values of transparency, rigorous science, free scientific debates, and collaboration. But instead of maintaining scientific integrity, Cochrane’s leadership had become consumed with managing the charity like a business, promoting its brand and products and demanding the censorship of dissenting views.

For the first time, Gøtzsche pulls back the covers on this unscrupulous process, giving us all access to secret recordings, which reveal how his own organisation betrayed him and mislead millions of people after Cochrane cowered to the threats and intimidation from his critics.

This is the fascinating story about institutional corruption in one of the world’s most venerated charities, which ultimately led to the worst show trial in academia you can imagine.

 

 

Gøtches seneste bog.

Borger: “Vacciner kan være dødsensfarlige. jeg skal ihvertfald ikke have en vaccine der ikke er 100% testet” !

Det var efter en samtale med en bekendt med medicinsk baggrund, at jeg begyndte at gå i dybden om vaccine området. “Vacciner kan være dødsensfarlige. Jeg skal i hverfald ikke have en vaccine der ikke er 100% testet”, var ca. ordene, før en længere fortælling om vacciner. Og en vaccine er ikke bare et lille ufarligt stik. Det er en “sygdom” der sprøjtes ind i kroppen, som er designet til at få kroppens avancerede systemer til at reagere og ændre sig. En vaccine er designet til at styrke kroppens immunforsvar mod noget helt bestemt, men den kan også ødelægge noget helt andet – bivirkningerne kan komme efter lang tid – og der er forsknings eksempler på, at vaccinerede kontrolgrupper har haft højere dødelighed end kontrolgrupper der ikke er vaccineret. (Se mere: Most of you think we know what our vaccines are doing – we don’t, Peter Aaby on Youtube)

Efterfølgende fandt jeg frem til Peter Gøtzsche, og da jeg så hørte om “warp speed” vaccine udvikling i USA, begyndte det at forstyrre mit velbefindende. 

Jeg er ikke imod vacciner – og indtil for få dage siden var jeg forholdsvis rolig om, hvis Corona skulle ende med en tvangs vaccine. Hvis det var nødvendigt for at vi kunne komme Corona til livs og sundhedsmyndighederne anbefalede det, så ville jeg ikke umiddelbart være voldsomt bekymret. Men hvis det er med mit, mine børns og min families liv som indsats, så vil jeg altså gerne føle stor tillid til dem der giver anbefalingen eller “ordren”, hvis det skulle komme dertil. 

Opfordring til DR: Vær objektivt oplysende – sæt modparterne stævne

Jeg vil afslutte denne første artikel om “fantasifulde teorier” med en opfordring til DR. Som borgere har vi ret til objektiv viden og oplysning – det er nedskrevet som DR’s opgave at give os netop det. At kalde bøger skrevet af den måske mest internationalt fremtrædende dansker i historien indenfor forskning og medicin for “fantasifulde teorier”, er ikke godt nok. Danskere er ikke små børn, og har ret og behov for objektiv oplysende saglig information. 

Lad os høre hvad Gøtzsche har at sige, men lad os også høre hans modstandere og dem han anklager. Hvis ingen af siderne har noget at frygte, så lad dem dog mødes og debattere noget af det der optager hele nationen allermest – vores liv, vores helbred, Corona krise, vores fremtid. Vi ønsker at vide, om vi kan have tillid til vacciner og til myndigheder, eller hvad vi kan gøre for at få tillid til at dem vi lader rådgive os og vores ledere. Vi ønsker at føle, at vi kan stole på deres anbefalinger og regler er i vores (folkets) interesse – ikke for at medicinalindustriens skal tjene penge på bekostning af vores liv og helbred.

Skrevet den 25.05.2020 af Olav Lange Hansen

Top
Translate »